Restricții de trafic pe faleza Dunării. În zonă se fac foraje

Distribuie articolul

Primăria Galați anunță că pe Bulevardul Marii Uniri de pe faleza superioară a Dunării se fac foraje pentru a se stabili cauza accidentelor de sol. Pentru a strânge date despre gropile care apar pe faleză, în zonă a fost adus un utilaj care va fora la adâncime. Echipamentul blochează o parte a carosabilului, astfel încât autoritățile au fost nevoite să instituie restricții de trafic. În luna martie, este afectată partea falezei dinspre Punctul de trecere bac.

„Perioada în care se fac primele foraje și echiparea piezo – înclimometrică este 26 februarie 2018 – 17 martie 2018. În urma studiilor la accidentele de teren punctuale de pe Faleza Superioară (exemplu: accidentul de teren de la Elice) recomandările specialiștilor au vizat demararea unor acțiuni de colectare a datelor, prin metode specifice. Practic va fi blocată o bandă pe sensul de mers dinspre Grădina Botanică spre Elice (din cauza prezenței utilajului care va fi amplasat aici pentru colectarea datelor), iar circulația autovehiculelor va fi deviată pe cea de-a doua bandă de pe sens. Astfel, traficul va fi îngreunat pe B-dul Marii Uniri pe tronsonul cuprins între strada Cloșca și strada Prelungirea Traian”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

În zonă sunt montate semne de circulație rutieră care indică devierea traseului. După finalizarea primului foraj, utilajul va fi mutat în alt punct de pe faleză. Datele obținute în urma forajelor vor fi folosite pentru întocmirea planurilor de consolidare a falezei Dunării.


Distribuie articolul

You May Also Like