Reguli stricte. Ce au voie și ce nu au voie să facă românii pe terase

Distribuie articolul

Terasele s-au deschis începând de luni, 1 iunie. Măsura face parte din planul de relaxare promovat de Guvern. Totuși, românii care vor să bea o bere la terasă trebuie să respecte o serie de reguli. Reglementările au fost publicate în Monitorul Oficial.

Măsura privind distanțarea socială împusă în timpul epidemiei se respectă cu strictețe pe terase. Mesele au fost aranjate din doi în doi metri și nu se permite așezarea a mai mult de patru persoane decât dacă sunt din aceeași familie. Dacă o familie are mai mult de patru membri, excepţiile permit ca toţi să stea la masă.

De asemenea, distanţa dintre persoane, dacă acestea nu sunt rude, trebuie să fie de 1,5 metri. În plus, ca să fie evitată aglomerația, locurile la terase se pot ocupa doar cu rezervare.

La masă se respectă alte reguli, indiferent dacă persoanele sunt rude sau prieteni. Cei care merg împreună la terasă nu pot transfera meniurile, solniţele ori alte obiecte de la masă între ei sau către persoanele de la alte mese.

În ceea ce-i privește pe angajați, aceștia trebuie să poarte în permanență măşti de protecţie şi mănuşi. La final, ei sunt obligaţi să dezinfecteze masa și toate obiectele de pe ea.


Distribuie articolul

You May Also Like