Recuperare 27 noiembrie: sâmbătă sau cu ore extra?

Distribuie articolul

După ce zăpada a ținut elevii și profesorii acasă în data de 27 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Galați impune necesitatea recuperării materiei pierdute. Într-un demers de a recupera orele de învățământ ratate, unitățile de învățământ locale au fost instruite să stabilească modul în care să acopere materia neînvățată.

Profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, a clarificat: „Recuperarea se va desfășura conform deciziilor luate de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ. În cazul orelor predate în schimburi, acestea pot fi recuperate prin adăugarea unei ore suplimentare la începutul sau sfârșitul programului. În cazurile unde acest lucru nu este posibil, soluția adoptată a fost desfășurarea cursurilor în zilele de sâmbătă, cu condiția respectării orarului și recuperării materiei până la finalul acestui modul.”

Pentru a asigura conformitatea cu graficul stabilit pentru recuperare, profesorul Silivestru a menționat că Inspectoratul Școlar Județean va monitoriza strâns activitățile desfășurate în școli în aceste zile. „Recuperarea se va desfășura conform deciziilor luate de Consiliul de Administrație al școlilor, iar ISJ va urmări ca această recuperare să fie completă”, a adăugat profesorul Silivestru.


Distribuie articolul

You May Also Like