Rectorii vor doar studenți cu certificat verde!

Distribuie articolul

Aceasta este una dintre solicitările CNR din ședința de ieri de la Brașov.

Având în vedere agenda reuniunii și subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul National al Rectorilor a adoptat unele măsuri privind creșterea performanței și competitivității sistemului național de învățământ superior și cercetare științifică, precum și structura, respectiv modul de desfășurare a reuniunilor CNR.

Consiliul Rectorilor solicită Guvernului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

Totodată, se cere ARACIS ca până la 31 decembrie să finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicita Guvernului suplimentarea finanțării instituționale, având în vedere impactul creșterii salariului minim de la data 1 ianuarie 2022 și creșterea prețurilor la utilități, dar și suplimentarea finanțării destinate susținerii activității de cercetare în universitățile românești.

De asemenea, Consiliul National al Rectorilor propune Ministerului Educației constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanțare a cercetării științifice universitare în instituțiile de învățământ superior de stat și solicită totodată transparentizarea tuturor datelor raportate de universități pe baza cărora se face finanțarea acestora.


CNR mai solicita organizațiilor studențești să contribuie la actualizarea periodică a situației studenților vaccinați din universități.


Certificatul verde, pe care studenții vor fi nevoiți să îl prezinte, atesta vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală, folosindu-se un cod QR.


Distribuie articolul

You May Also Like