Razii în județul Galați, înainte de sărbători

Distribuie articolul

Ample controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în acest weekend, în județul Galați.

„La acest sfârșit de săptămână, polițiștii gălățeni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Galați în colaborare cu Direcția Silvică Galați”, informează IPJ Galați.

În cadrul acestor acțiuni de control, au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos, pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare, precum și pentru verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

„În zilele de 11 respectiv 12 decembrie, pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și a altor acte normative fiind verificați și 8 agenți economici de profil”, mai precizează IPJ Galați.

Și în perioada următoare, polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice și vor aplica sancțiuni, în cazul depistării unor încălcări ale legislației în domeniu.


Distribuie articolul

You May Also Like