Razie pe șosele: sute de șoferi, amendați

Distribuie articolul

1460 de  sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 196 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri din Galați l, în urma unei ample acțiuni cu efective sporite, având ca scop creșterea gradului de disciplină în trafic.

 „În perioada 25–31 mai, pe raza județului Galați, polițiștii rutieri  au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat 1460 de contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 641 fiind pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 139 pentru traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, 59 pentru abateri săvârşite de biciclişti şi 517 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea unor alte norme rutiere.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 196 de permise de conducere, dintre care 91 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 30 pentru consum de alcool, 18 pentru depăşire neregulamentară, 15 pentru neacordare prioritate vehicule, 17 pentru neacordare prioritate pietoni şi 25 pentru alte abateri rutiere”, informează IPJ Galați.

De asemenea, au fost constatate 23 de  infracţiuni, dintre care, 8 de conducere fără permis de conducere sau în stare de suspendare, 13 de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe,  o infracțiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și una de  conducere a unui vehicul neînmatriculat.

🔴 Astfel, la data de 30 mai,  polițiștii  Biroului Rutier Galați au depistat un tânăr, de 24 ani, din municipiul Galați, conducând autoturismul sub influenţa substanţelor psihoactive, la testarea cu aparatul drugtest rezultând valoare pozitivă pentru THC-5 (canabis). Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanţelor psihoactive în organism, polițiștii întocmind totodată, dosar penal.

🔴 În aceeași zi, pe strada Victor Vâlcovici, polițiștii au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 27 de ani, care emana halenă alcoolică. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma prelevării de mostre biologice, analizele de laborator relevând o alcoolemie de 2,01 g/l alcool pur în sânge. Mai mult, fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a constatat că are permisul de conducere anulat, pentru comiterea altor infracțiuni la regimul rutier.

🔴 În cursul aceleiași acțiuni, polițiștii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea motocicleta, pe strada Brăilei, cu viteza de 146 de km/h. El a fost sancționat cu amendă în valoare de 1 305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

🔴 Un alt conducător auto, de 33 de ani, sancționat contravențional pentru depășirea vitezei, cu suma de 2 900 de lei și reținerea permisului de conducere, a fost depistat de polițiști circulând cu autoturismul, pe strada Brăilei, cu viteza de 140 de km/h.

🔴 Și pe D.N. 25, în afara localității Drăgănești, polițiștii rutieri au înregistrat, cu aparatura radar, un autoturism rulând cu viteza de 168 de km/h. Bărbatul aflat la volan a fost sancționat contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere.


Distribuie articolul

You May Also Like