Război PSD-PNL, la Tecuci: liberalii au obținut suspendarea taxei speciale de salubrizare, impusă de social-democrați

Distribuie articolul

Taxa specială de salubrizare de la Tecuci a fost suspendată. Tribunalul Galați a decis să suspende Hotărârea Consiliului Local Tecuci prin care se instituia noua taxă. Demersul în instanța a fost început de liberalii tecuceni, după ce aceștia au votat împotriva proiectului susținut de aleșii PSD.

Potrivit liberalilor care au atacat în justiție documentul aprobat de consilierii municipali tecuceni, Taxa specială de salubrizare de la Tecuci este cea mai mare din țară. În luna decembrie, aleșii PSD au stabilit prin vot că tecuceni trebuie să plătească 15lei/lună (persoanele fizice) şi 25lei/lună pentru fiecare angajat (persoanele juridice). Liberalii susțin că majorările au fost impuse deoarece Primăria Tecuci nu are bani de salarii și de investiții.

„În Tecuci, există serioase temeri că Primăria a rămas fără bani de investiții, pe fondul majorării nejustificate ale salariilor aparatului administrativ, de sute de milioane de lei, lunar. Acestei decizii se adaugă și proasta gestionare a banilor publici. În aceste condițiii, pentru a face rost de bani, administrația PSD și primarul Constantin Hurdubae, incapabili să atragă fonduri europene și guvernamentale, au decis majorarea taxele și impozitele locale plătite de tecuceni”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Noile tarife au stârnit un imens scandal, iar actul aprobat de Consiliul Local a fost atacat în justiție. Ieri(luni, 4 martie 2019) Tribunalul Galaţi a admis cererea de suspendare a Hotărârii de Consiliu Local Tecuci nr.257/21.12.2018.

„Admite cererea de suspendare a actului administrativ, formulată de reclamantul Partidul Național Liberal-Filiala Galați, în contradictoriu cu pârâții Municipiul Tecuci și Consiliul Local al Municipiului Tecuci, având ca obiect hotărârea de Consiliu Local Tecuci nr.257 din 21.12.2018. Dispune suspendarea executării Hotărârii de Consiliu Local Tecuci nr.257/21.12.2018 și Regulamentului privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice și juridice din Municipiul Tecuci care refuză să încheie contract de prestări servicii cu operatorul de salubrizare. Executorie”, se arată în decizia Tribunalului Galați.

Decizia este văzută ca o victorie de liberalii tecuceni.

„Prin decizia instanței de anulare a majorării taxei de salubritate, a câștigat o comunitate, a câștigat un oraș. Orașul nostru! Administrația PSD a pierdut. Este victoria noastră, a liberalilor, dar, deopotrivă, este și victoria tecucenilor, care nu trebuie să plătească la nesfârșit incompetența unei camarile de partid puse pe căpătuială. Am demonstrat că dacă suntem uniți și responsabili putem stopa abuzurile”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

Decizia instanței gălățene poate fi atacată în termen de cinci zile.


Distribuie articolul

You May Also Like