ArcelorMittal Galați susține excelența în științele viitorului. Află despre ce este vorba

Distribuie articolul

ArcelorMittal Galați sprijină echipa națională a României care va concura la Olimpiada Internaţională de Robotică 2017 Creativitate, ce va avea loc în luna noiembrie, la San José – Costa Rica.

Intitulată “Hot Steel”, echipa gălăţeană a conceput un robot autonom care permite creşterea şi îngrijirea sturionilor – o specie pe cale de dispariţie – pentru a fi mai apoi eliberaţi în ape naturale.

Proiectul angrenează 20 de motoare sincronizate şi – folosind energie regenerabilăhrăneşte peştii automat, curăţă bazinul acestora, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate. 

Tema competiţiei este „Sustainabots” și atinge probleme spinoase cu care se confruntă omenirea în prezent precum: schimbările climatice, energia verde, oraşe industriale curate şi viaţa pe Terra.

Echipa este alcătuită din: Alexandra Buruiană (Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”), Mihai Profir, Robert Enache şi Dănuţ Constantin Oprea (toţi de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”), elevi în clasa a XI-a.  

“Industria şi unitatea noastră se digitalizează. Suntem mândri să susţinem aceşti tineri români talentaţi şi rămânem consecvenţi angajamentului nostru de a sprijini excelenţa în educaţia locală”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Derulăm în prezent ample proiecte educaţionale: ucenicie, internship, burse şi am reînnodat  parteneriatul cu mediul universitar din ţară, pentru a ne pregăti viitorul. Ne dorim ca aceşti copii care ne trec pragul să aleagă să rămână alături de noi. Succes reprezentanţilor noştri!, a spus Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați.

 

 

Despre ArcelorMittal

ArcelorMittal este lider mondial în industria oțelului și activități miniere, cu prezență în 60 de țări și amprentă industrială în 19 țări.

Călăuziți de filozofia de produce oțel într-o manieră sigură și sustenabilă, suntem principalul furnizor de oțel de calitate pe piețele globale majore, printre care se numără industria auto, construcții, aparate de uz casnic și industria ambalajelor, beneficiind de cercetare de talie internațională și rețele de distribuție remarcabile.

În 2016 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 56,8 miliarde $ și o producție de oțel de 90,8 milioane de tone.

ArcelorMittal este listată la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxemburg (MT) și la bursele din Barcelona, Bilbao, Madrid și Valencia (MTS). 


Distribuie articolul

You May Also Like