Vin vremuri grele pentru vicioși

Distribuie articolul

Actuala guvernare PSD-PNL-UDMR nu este în stare să echilibreze cât de cât bugetul decât prin majorări de taxe, amenzi ori accizări.

Motivațiile guvernanților sunt atât de puerile încât iritarea populației a ajuns la cote periculoase.
Aceste majorări, total nejustificate, sunt generate de incompetență, și de o lejeritate în gestionarea deficitelor bugetare.

Toți suntem loviți, mai mult sau mai puțin de lipsa de soluții corecte și atacul deșănțat, aproape zilnic al Executivului la bunăstarea cetățeanului.
După combustibilul ce a dat în cascadă prețuri amețitoare la absolut toate produsele, inevitabil și prestarea de servicii a fost dată peste cap.

Ultimele atacuri ale celor de la PSD-PNL-UDMR vor fi în zona vicioșilor. Astfel, după ce au decis majorarea impozitelor la jocurile de noroc, de la 10 la 40% o tâmpenie ce va aduce evident mai puțini bani la buget, de la 1 august se va umbla și la accizele pe alcool și tutun.

Majorarea pentru alcool şi băuturi alcoolice se va face începând cu 1 august, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal, se spune în proiectul de ordonanță de Guvern.

Tot de la 1 august, se propune creşterea nivelului accizei totale pentru ţigarete, de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete, precum şi adoptarea unui nou calendar de creştere graduală a nivelului accizei totale pentru ţigarete, ţinând cont de necesitatea respectării legislaţiei unionale în domeniul produselor din tutun, securizarea veniturilor bugetare şi asigurarea predictibilităţii fiscale necesară sectorului.

Guvernul, evident, a aruncat pisica în ograda UE, spunând, fix ca la Grădiniță că dacă nu operează aceste corecții, intrăm pe infringement sau mai simplu spus, ne pun europenii la colț. Așa scuze tot auzim de ani buni, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care încrederea populației în UE a ajuns la cote minime iar în guvernanți e aproape nulă


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns