Protest la Transurb. Șoferii spun că societatea este într-o situație dezastruoasă

Distribuie articolul


Membrii Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb Galați anunță că vor organiza o acțiune de protest. Șoferii sunt nemulțumiți de „situația economică financiară dezastruoasă” în care se află societatea și consideră că de vină sunt managerii și explozia prețurilor la carburanți și energie.

Potrivit sindicaliștilor, în primele șapte luni ale anului 2021 societatea de transport a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei. Ei susțin că până la finalul anului, societatea nu va mai putea desfășura activitatea de transport în orașul Galați.
Sindicaliștii spun că știu ce a provocat situația economică grea.

„Considerăm că această situația a fost generată, pe de o parte de „subfinanțarea” societății de către autoritățile locale, prin decontarea unui preț pe kilometru sub cel real, iar pe de altă parte, de unele nereguli petrecute în managementul societății în ultimii ani. Numărul de autobuze insuficient, aprovizionarea cu piese de schimb deficitară, depășiri substanțiale la consumul de carburant fără o justificare clară, salariați fără valoare profesională în „posturile cheie”, decontări fictive în urma unor controale. La toate acestea se adaugă explozia prețurilor la energie, gaze, carburanți, alimente etc și viitorul incert pe care îl simt salariații, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflației aferentă anului 2020, încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut …doar promisiuni!”, au anunțat reprezentanții Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb Galați prin intermediul unui comunicat de presă.

Sindicaliștii au decis să organizeze o acțiune de protest joi, 16 septembrie, între 10.30 și 11.30, pe platoul de lângă Teatrul Dramatic.


Distribuie articolul

You May Also Like