Protest spontan la Transurb

Distribuie articolul

Aproximativ 150 de angajați ai operatorului de transport local au protestat vineri, nemulțumiți de nivelul salarial dar și de situația în care a ajuns compania. La discuții a participat, timp de aproximativ o oră, și primarul Ionuț Pucheanu.

Într-o atmosferă extrem de tensionată, aproximativ 150 de salariați ai Transurb s-au înghesuit, preț de aproximativ trei ore, pe holuri și în sala de ședințe. Principalele probleme reclamate nu se referă la nivelul salarial, ci la criza cu care se confruntă societatea.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă au început pe data de 19 februarie și nu s-au finalizat nici până acum. În condițiile în care pe 3 aprilie vechiul contract expiră iar situația este departe de a fi lămurită, un grup de angajați a ținut să participe la noua rundă de negocieri, ce avea loc astăzi.

„A fost un protest pentru că oamenii nu mai pot răbda. Nu este vorba doar de măriri salariale, am cerut o creștere de 500 lei, am redus pretențiile la 300, vom vedea care va fi nivelul aici. Problema este că vrem să se ia măsuri spre binele companiei, ne îngrijorează siguranța locurilor de muncă. Am făcut un proiect de buget de austeritate, am zis să nu mai ținem tot felul de robineți deschiși prin care se scurg banii. Vrem și să-i obligăm să cheme un reprezentant al sindicatului la fiecare ședință a Consiliului de Administrație”, ne-a declarat George Preda, liderul Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb ce reunește 670 din cei 830 de salariați.

Conform acestuia, angajații doresc să se oprească risipa și să li se ofere condiții mai bune de lucru.

„S-a închiriat de exemplu un pickhammer cu 3.000 de lei, dar atât costa unul nou, în magazin. S-a suplimentat foarte mult bugetul pentru pază, în condițiile în care a rămas același număr de posturi. Vrem să fim informați în caz de concedieri, să găsim împreună soluții. Cerem condiții mai bune de muncă și un parc auto adecvat, să nu mai avem probleme cu aprovizionarea cu piese de schimb”, ne-a mai declarat Preda.

Conform acestuia, la discuții a participat, timp de aproximativ o oră, și primarul Ionuț Pucheanu. De altfel, acesta a avut o ieșire extrem de dură la adresa directorului Transurb, Gigel Caliga, în timpul ședinței Consiliului Local de joi.

”Eu l-am cunoscut ca bărbat. Dacă nu-și rezolvă problemele și mai trimite o dată oamenii la Primărie intru cu picioarele acolo la propriu. Îi preiau și funcția, dar cu toate beneficiile. Aveți o problemă cât China acolo, cu oamenii pe care nu știți să-i manageriați. Fiți bărbat și înfruntați-vă personalul, propriile frici și liderul de sindicat”, i-a transmis Pucheanu lui Caliga.

Directorul a cerut astăzi un răgaz, până marți, promițând că va face o analiză și va veni atunci cu o ofertă.


Distribuie articolul

You May Also Like