”… Cazul combinatului siderurgic din Galați”

Distribuie articolul

Un volum ”surpriză” pentru Galați, dar și pentru întreaga industrie metalurgică din România, a văzut lumina tiparului, de curând, la Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar zilele următoare va avea lansarea în Galați, în prezența autorului – o tânără și entuziastă profesoară gălățeană – în cadrul Salonului de carte Axis Libri, organizat și susținut săptămânal de Biblioteca ”V.A.Urechia”.

Cartea reprezintă un studiu de caz asupra combinatului siderurgic de la Galați, analizat prin intermediul mai multor surse de date (statistici, presă, arhive, interviuri), dintr-o perspectivă critică, sociologică. Este o reflectare comparativă, cu punctul de referință în interiorul acestei organizații productive. Din această poziție, autoarea observă două societăți ideologic diferite: sistemul totalitar comunist și postcomunismul care i-a urmat. Este o inițiativă originală de a studia fenomenul complex al schimbării sociale(recenzia Editurii)
Gabriela-Violeta Iordăchiță (n. 1980, Iași) este doctor în sociologie, dublu licențiată (sociologie și psihologie), asistent universitar titular în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și asociat în cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, din cadrul aceleiași instituții universitare.

De asemenea, este psiholog clinician și profesor consilier școlar în cadrul CJRAE Galați, cu gradul I didactic, și membru activ în asociații și organizații nonguvernamentale. În perioada 1 iunie 2014 – 30 septembrie 2015 a fost bursier doctorand în cadrul proiectului POSDRU/159/1.5/133675, beneficiarul fiind Academia Română, Filiala Iași. A publicat numeroase articole de specialitate în reviste indexate.


Distribuie articolul

You May Also Like