Protest aiuristic al pensionarilor!

Distribuie articolul

Cum era de așteptat 70-80 de pensionari constituiți în grupări ce-și spun Alianța Europensionarilor din România, Uniunea Județeană a Pensionarilor, Asociația de Pensionari „Renașterea 2010“ și Alianța Pensionarilor pentru Conciliere, au decis să iasă în stradă pentru a-și arăta indignarea față de decizia Guvernului de a mări pensiile doar cu 14 la sută. Aceștia au protestat pentru a-și primi majorarea de 40% legiferată populist de parlamentarii socialiști.


Pensionarii nu înțeleg că majorarea de 40% a fost nerealistă din capul locului, fostul Executiv urmând să plătească această diferență doar din împrumuturi, așa cum a făcut în mai toată perioada cât a guvernat.


De altfel, chiar dacă pe fond pensionarii au dreptate este binecunoscut faptul că aceste grupări în care s-au constituit sunt apropiate socialiștilor din PSD.


De fiecare dată când PSD dorește să pună presiune pe o cauză de natură socială ce îi vizează pe pensionari sau are legătură cu aceștia, se apelează la aceste organizații pentru a crea haos și anduranță. Trecând peste faptul că nu au respectat norme minime de distanțare personală, pensionarii iubitori de trandafiri ar trebui să realizeze că situația economică a momentului nu permite majorări ale pensiilor cu astfel de procente.


14% propus de Executiv este o majorare decentă dar și realistă având în vedere resursele disponibile dar și cheltuielile uriașe cu starea actuală pandemică.


Manipularea pensionarilor de către politicienii socialiști este cu atât mai josnică cu cât ei singuri au recunoscut că vorbim doar de un șantaj politic prin care se urmărește stoparea avântului electoral al formațiunilor de dreapta.


Șantajul sentimental de genul ”… noi nu mai avem timp, noi murim!” poate fi și el inclus ușor în zona presiunii exercitate de socialiștii din PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like