Poliția Locală încalcă legea. Poliția Rutieră s-a autosesizat

Distribuie articolul

O mașină a Poliției Locale din Galați a tăiat astăzi linia dublă continuă de pe pe Drumul de Centură, pentru a intra în curtea unei societăți comerciale din zonă, deși avea un sens giratoriu la câteva zeci de metri. Imaginile au fost filmate de un conducător auto aflat în trafic și postate pe Grupul Șoferilor din Galați. Poliția Rutieră s-a autosesizat și va face cercetări cu privire la împrejurările în care a fost comisă contravenția la Codul Rutier.

”Facem verificări în această cauză pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Dacă au fost încălcate prevederile legale, se vor aplica sancțiuni fără dar sau poate, chiar dacă este vorba despre Poliția Locală. Trebuie înțeles faptul că nu putem da sancțiuni doar în baza unor imagini. Este nevoie și de o cercetare a cauzei. Nu este primul caz în care ne autosesizăm. Acolo unde verificările noastre au dus la concluzia că legea a fost încălcată, s-au aplicat sancțiunile corespunzătoare”, ne-a declarat șeful Poliției Rutiere Galați, comisarul șef Bogdan Carp.

Directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui, a văzut imaginile surprinse în trafic și a dispus o anchetă internă.

”Dacă este cazul voi sesiza Comisia de Disciplină pentru sancționarea agentului care a comis această abatere. Oricum, până se vor clarifica lucrurile, polițistul respectiv nu va mai avea voie să conducă mașina instituției, iar dacă Poliția Rutieră stabilește că este vinovat și îl sancționează, nu va mai conduce nicio mașină a instituției. Avem și patrulare pedestră la Poliția Locală și va merge acolo”, a precizat Petrică Hahui.

VEZI AICI MOMENTUL CAND MAȘINA POLIȚIEI LOCALE ÎNCALCĂ LEGEA

video-1504690625


Distribuie articolul

You May Also Like