Programul Femeia Antreprenor, lansat de Mărțișor!

Distribuie articolul

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, prin filiala locală CONAF Galați anunță că, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat astăzi, 1 martie 2024, în consultare publică Procedura de implementare pentru noua ediție a programului Femeia Antreprenor.

La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Finanțarea se referă, spre exemplu, la achiziționarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele, precum și echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile. Pot fi realizate investiții și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și promovare, inclusiv investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Conform comunicatului oficial, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăți: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură.

Pentru anul 2024, MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like