Programul „CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ŞCOLI, LICEE  ŞI UNIVERSITĂŢI ” continuă

Distribuie articolul

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi a organizat, săptămâna trecută, încă o serie de acţiuni înscrise în Programul Naţional „Campionii României în şcoli, licee şi universităţi”,  făcând posibile întâlniri între elevi şi personalităţi sportive din judeţul nostru.

200 de elevi de la Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea au avut ocazia să o cunoască pe STELUȚA LUCA , fostă componentă și căpitan al echipei naționale a României, multiplă medaliată la Campionatele Mondiale de handbal, câștigătoare în anul 2007 a Cupei Cupelor și finalistă în anul 2002, câștigătoare în anul 2007 a Trofeului Campionilor și a Supercupei României, finalistă, în anul 2010, a Ligii Campionilor în prezent, vicepreședinte al Federației Române de Handbal. Este de menţionat că aceasta a dat numele unei competiţii sportive de handbal  judeţene, aflata deja la a VI-a ediţie, unde echipa Liceului Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea, s-a clasat pe locul secund, locul 1 fiind ocupat de  Scoala Gimnazială “Sf. Nicolae”, iar locul 3, de CS United Galaţi. Steluţa Luca i-a îndemnat pe copii la practicarea activităților sportive, demonstrând,  prin puterea exemplului, că se poate.

La  Tecuci, elevii Școlii Gimnaziale nr. 10 „Dimitrie Sturza” s-au intâlnit cu Andreea Penciu , Mihaela Ilie, Mariana Tăbăcaru, Bianca Grigoraș, sportive componente ale lotului național de haltere, medaliate la campionate europene de juniori, multiple campioane naționale și cu Dimofte Costel, profesor doctor, maestru al sportului, antrenor emerit de haltere.  Aceştia au vorbit despre importanța miscării zilnice în dezvoltarea fizică armonioasă, împărtășindu-le o parte din experiențele pe care le-au trăit în viața sportivă, explicându-le  totdată cum să adopte un stil de viață sănătos.


Distribuie articolul

You May Also Like