Profesorii chiulangii, turnați de directori, care nu prea sunt!

Distribuie articolul

Directorii de școli îi vor „turna” conducerii inspectoratului școlar  pe profesorii care nu fac ore online, potrivit Ordinului ministrului învățământului nr 6.200 din 16.12.2020.

Actul normativ prevede in mod expres această obligație direcționată directorilor unităților de învățământ.

“Art 11. Conducerea unității de învățământ are următoarele atribuții: Raportează inspectoratului școlar orice situație în care cadrele didactice nu organizează cursuri asistate de tehnologie și internet”.

Modificarea s-a făcut în prag de vacanță iar punerea in aplicare pare o nebuloasă dacă ne referim la județul Galați unde peste 110 directori de școli sau licee au mandatele expirate.

 Din 10 decembrie, 97 de directori şi 37 directori-adjuncţi, au mandatele expirate, în unele unități fiind vacante ambele poziţii.

Cei ce doresc să participe la selecţie trebuie să depună dosarul on-line sau la secretariatul ISJ până  pe 23 decembrie, cu menţionarea instituţiei şi a postului pentru care concurează.

În perioada 28-29 decembrie se vor analiza dosarele, iar în 30 decembrie se va publica programarea candidaţilor la interviuri.

Anul viitor, între 4 şi 6 ianuarie 2021 vor avea loc interviurile şi afişarea rezultatelor.

În perioada 7-8 ianuarie se vor aviza listele cu propunerile celor care vor ocupa prin detaşare funcţia de director şi director-adjunct, până la organizarea concursului.

La Galaţi se vacantează posturile de director sau director-adjunct din 10 grădiniţe, 22 de şcoli gimnaziale şi 19 licee.


Distribuie articolul

You May Also Like