Procesul de corupție al fostului prefect de Galați, în pași de melc

Distribuie articolul

Procesul în care fostul prefect al județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, este judecat pentru fapte de corupție a ajuns la al 42-lea termen. Procesul a început în februarie 2014, când fostul prefect al Galațiului, arestat la acea vreme pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și abuz în serviciu, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți patru inculpați, printre care se numără un fost șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Vasile Balaban, și unul dintre foștii consilieri personali ai prefectului, Răzvan Topală. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Galați de mai bine de 2 ani și jumătate, fără să fie dată sentința.

Între timp, fostul prefect al județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost condamnat definitiv în alte două dosare. Este vorba despre cauza privind finanțarea ilegală a clubului de fotbal FCM Dunărea, în care a fost găsit vinovat de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale, în 2016, și condamnat de 3 ani de închisoare cu executare și de cauza în care a fost acuzat că a comandat asasinarea femeii care l-a denunțat la DNA pentru fapte de corupție, în care a fost condamnat definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare, în mai 2017.

Cătălin Emanoil Bocăneanu a fost numit prefect al județului Galați în mai 2012. În noiembrie 2013, Bocăneanu a fost arestat preventiv pentru trafic de influență, luare de mită, șantaj și abuz în serviciu, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Galați. La scurt timp, el a fost eliberat din funcția de prefect. În mai 2014, Cătălin Emanoil Bocăneanu a fost arestat din nou, pentru că ar fi încercat să tocmească un asasin plătit ca să o ucidă pe femeia care îl denunțase la DNA.


Distribuie articolul

You May Also Like