Revelionul pensionarilor, varianta în stradă: zeci de gălățeni au venit cu noaptea în cap la sediul Direcției de Taxe și Impozite Galați

Distribuie articolul

În țările normale la cap, bugetele naționale și locale sunt construite în jurul unor proiecte. Nu este cazul țărișoarei conduse de un condamnat la închisoare și de o semianalfabetă. În acest caz, bugetele sunt construite în funcție de interesele, de salariile și de lăcomia mai marilor zilei.

Orașul Galați este un bun exemplu de „așa nu”. Armatele de lipitori de afișe, de rude și de băieți de la partid care au ocupat funcțiile din Primărie și din instituțiile subordonate consumă numeroase resurse. Salariile funcționarilor și ale edililor au crescut amețitor în 2017 și, astfel, bugetul de investiții a ajuns pe chituci. Practic, o mare parte a bugetului municipiului Galați se duce pe consum (salariile, utilități etc), iar puținele investiții în derulare sunt plătite cu bani din împrumuturi bancare. Curată dezvoltare, mon cher, dar asta-i altă discuție.

Astăzi (luni, 7 ianuarie) vorbim despre cozile de la Direcția de Taxe și Impozite Locale Galați. Peste o sută de pensionari au venit cu noaptea în cap în fața sediului instituției de la Romarta ca să-și plătească dările locale. Ghișeele s-au deschis la ora 8.30, dar numeroși cetățeni au stat în stradă de la ora 5.00.

Buluceala nocturnă și hibernală are legătură cu suprarealismul ultimilor ani: oamenii se calcă în picioare ca să plătească taxe și impozite deși se declară nemulțumiți de felul în care arată orașul lor. Culmea, mulți dintre ei nu au nici speranțe legate de viitorul comunității. Știu și ei, așa cum știm și noi, că încasări crescute la Direcția de Taxe și Impozite înseamnă vești bune doar pentru edili și pentru funcționarii Primăriei Galați: vor fi bani de salarii în următoarele luni.


Distribuie articolul

You May Also Like