Primul orb ce-și vinde ochii

Distribuie articolul

Stăpânul guvizilor de la Dunărea de Jos ales de bactricieni în urmă cu doi ani și-un pic și-a devorat juma din solzii trandafirii fără a lăsa pe fundul gârlei nici o fantă de competență.

Acest Neogabius Fluviatilis doritor de burgeri ne povestea în propria prezentare cum va încerca el să facă din municipiul Galați un oraș, modern ce-i drept. La Tg. Bujor sau Berești trebuia să candidezi, nene! Acolo, la oraș, să te lăfăi pe imaș, prea cucernic coconaș !

Muierești. Trăiți! Trăiți! Trăiți !

Presiunea străvezie dinspre partid fiind aidoma cântatului cocoșilor în miez de noapte, ce s-a gândit el, guvidele de apă dulce, și-a tras trupeți de poftit la burgeri, unul mai neastâmpărat decât altul. Și azi așa, mâine așa până când, din burger în burger s-a ajuns la ditamai cenaclul, cu prezentare săptămânală.
Discuții. Adicătelea niscai bârfe, șmenuri, șușanele de prin târg. Cine cu cine. Care cu care. Care pe care. Când și unde. Cum și când. Seriozități d-astea primare.

Păzi-mi-ai sarsanaua !!!

Zvârluga inconstantă continuă în aceiași manieră cum ne-a obișnuit din 1990 protipendada roșie ce s-a perindat prin fruncea urbei. Și-a zvârlit rubedeniile politice ce le-a dorit sau i-au fost impuse de partid în funcții ușor accesibile, controlabile din care iasă, cum să nu și Sfântul Parandărăt.

A ales însă prost. Nici măcar greșit. I-au intrat pe sub solzii trandafirii toți coșcarii traseiști, travestiți în băieți profi, genul acela ce-și vând neamurile pentru un pol de arginți la teșcherea.

Îl mai lăsăm un țâr…

Baronetul roșu de Covurlui hipnotizat de o perioadă din cauze de trădări iminente, șușotite pe la mesele cafenelelor din Centru, pare să-l lase, deocamdată pe post de cățeluș de pubelă fără stăpân, fără zgardă dar mereu cu ciolanul la purtător.

Așa stând lucrurile, se cam termină ușor și cu ghișeftuiala pe la Primărie iar guvidele, în lipsă de trebăluiala infamă ce-l definește s-a pus pe chestii dintr-astea virgine: diplomație sangvină, spirit repestru, mahalagisme statornice și alte alea. Guvidele de apă dulce, alintat de cei ce-și permit, Pucky, s-ar putea întâlni așa mintenaș cu o mică măciucă ce-i va da o ușoară senzație de nevralgie.

Pe cine mai păcălim azi ? Auu….

Un șalău ce se plimba dezinteresat prin preajma lui Pucky al nostru ne-a narat o poveste care ar circula prin bălțile locului.

Supărare mare, nervozitate în exces ar fi creat Pucky primului purtător de clop de la Dunărea de Jos. Unu a cerut, altu a dat dar nu s-au întâlnit pe drum.
E ca-n bancul cu orbul ce-și vinde ochii :…Ia că e buni ! Nu iau că e orbi…

GENUL PROGRAMULUI PAMFLET

 


Distribuie articolul

You May Also Like