Primarul Pucheanu, chemat la Guvern să prezinte planul de măsuri anti-poluare

Distribuie articolul

După ce Galațiul a ajuns într-un top național al celor mai poluate orașe din România, edilul va fi chemat săptămâna viitoare la Guvern să prezinte un plan de îmbunătățire a calității aerului.

Marți, la sediul Ministerului Apelor și Pădurilor, sunt invitați primarii a zece orașe din țară, printre care și Galațiul, după ce Comisia Europeană a prezentat un raport conform căruia acestea ar fi cele mai poluate zone urbane din țară.

”Trebuie să elaboreze un Program Integrat de Calitate a Aerului, un set de măsuri pe care administrațiile publice locale trebuie să le implementeze pentru a reduce poluarea în aceste așezări urbane”, susține Costel Alexe, ministrul Apelor și Pădurilor.

Prezența Galațiului în acest grup de orașe puternic poluate este contestată însă de reprezentanții locali. Ministrul nu a putut menționa ce perioadă este vizată și a promis că va prezenta în perioada următoare acest aspect.

”Comisia Europeană stabilește care e planul de acțiuni referitoare la calitatea aerului. Nu sunt date în timp real, cred că e vorba de date din 2017 sau 2018. Numai în această lună s-au înregistrat la Galați patru depășiri (ale cotelor de poluare, n.r.). Ministerul Mediului calibrează datele pe 2019 abia în data de 15 februarie”, a mai precizat Alexe.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns