Primăria Galați vrea să cumpere autobuze de tipul hibrid

Distribuie articolul

Rupți în fund, dar cu nădragi eco. Așa vor arăta gălățenii păstoriți cu înțelepciune de adminstrația Pucheanu-PSD. La ședința Consiliului Local din luna aprilie, aleșii sunt chemați să aprobe un proiect de hotărâre privind achiziționarea de autobuze noi. Chestia sună bine doar că autobuzele vor rămâne, probabil, pe hârtie.

Pe ordinea de zi a ședinței CL va figura următorul punct: „Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 270/31.05.2017 privind achiziționarea a 20 minibuze și 50 de autobuze medii noi.” Băgăm subtitrarea ca să înțelegeți că este vorba despe modificarea unui proiect privitor la achiziționarea unor autobuze pentru Transurb. Practic, Primăria s-a răzgândit și a decis să nu mai cumpere autobuze clasice și vrea mașini eco, „soiul” hibrid. Lotul ar putea fi achiziționat, nu cu fonduri proprii(împrumut bancar, buget), ci cu proiecte europene. Ce simplu este, doar că băieții care au mâzgălit modificările nu dau detalii despre contribuția financiară a municipalității, despre costurile cu mentenanța autobuzelor hibrid, despre infrastructura necesară, despre studii, despre oportunitate.

Niște păsărele bine informate de pe gardul Primăriei ne-au zis că edilii au decis să bage în proiectul de hotărâre cuvântul hibrid pentru că dă bine la prostime. Nici nu contează că nu ne permitem sau că lumea(inclusiv unii dintre consilierii locali) nu știe cu ce se mănâncă hibridul. Spun gurile rele că prin partea a doua a anului Primăria Galați nu va mai avea bani nici de salarii dar consilierii sunt chemați să ridice mânuțele pentru niște hibrizi verzi pe pereți.


Distribuie articolul

You May Also Like