Primăria Galați, repetentă la investițiile în școli

Distribuie articolul

Din 32,5 milioane de lei, cât trebuia să investească în acest an în unitățile de învățământ, Primăria Galați a alocat doar 4,3 milioane de lei. Obiective importante, a căror contrucție este prevăzută deja de 11 ani, au toate șansele să rămână tot pe hârtie.

În septembrie 2007, pe când primar al Galațiului era Dumitru Nicolae, se adopta o hotărâre de Consiliu Local prin care se decidea construirea unui campus în incinta Școlii Generale nr. 7, campus ce urma să-i găzduiască pe elevii și profesorii de la Colegiul Al. I. Cuza. Perioada de execuție era prevăzută la 24 de luni, ceea ce înseamnă că trebuia finalizat totul până în 2009. Nu doar că nici în 2018 proiectul nu este gata, dar sunt șanse infime să-l vedem realizat în viitorul apropiat. În loc de 15,2 milioane de lei, cât ar mai fi nevoie, Primăria Galați a decis să aloce anul acesta doar 10.000 de lei.

Nici anvelopările școlilor nr. 3, 22 și 40 nu par a avea o soartă mai bună, în loc de 8,5 milioane de lei fiind finanțate cu 60.000 de lei.

”Banii nu ajung nici măcar de igienizare. Ni se tot spune că anvelopările vor fi făcute pe proiecte europene, dar până la urmă nu s-a întâmplat nimic până acum. Nu știu să fie accesat vreun proiect european până în momentul de față”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, consilier local liberal și director adjunct al Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”.

Ceva mai norocoase sunt Școala 9, ce va primi 70.000 de lei pentru o instalație de stingere a incendiilor,  iar alte cinci unități de învățământ vor beneficia de 1,75 milioane de lei pentru dotarea cu centrale termice.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns