Ai o nuntă, botez ori cumetrie și ai o jenă financiară? Te-ajută tanti Firea și nea’ Ciucă!

Distribuie articolul


La asta chiar nu s-a gândit nimeni până acum. Au fost diverse programe prin care tinerii erau sprijiniți de către stat pentru o primă locuință, un autoturism, fonduri pentru continuarea studiilor, ceea ce e absolut de bun simț.
Acum, că tot vorbim de un Guvern al maimuțărelilor, o tanti ministru ce nu demult făcea Capitala praf s-a gândit că n-ar fi rău ca tinerii să fie sprijiniți și pentru altele, mai lumești.

O nuntă, un botez, o cumetrie…

Guvernul va oferi credite tinerilor care vor face nuntă, botez, pentru a plăti creșa sau grădinița copilului sau pentru a-și cumpăra o nouă mașină. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, este vorba despre un program care va fi adoptat cel mai probabil până la finalul acestei luni.

Guvernul va da bani pentru nunți și botezuri

Este vorba despre programul „Family Start”, care urmează să fie adoptat, dar și programul „Sprijin pentru România”, care va pune la dispoziție sume de bani pentru plata procedurilor de fertilizare în vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern”, a susținut Ciucă.

Câți bani ar putea primi tinerii

Studenții pot accesa 10.000 de euro pentru a-și plăti anumite nevoi personale.
De asemenea, credite de 15.000 de euro vor fi disponibile pentru tinere familii sau pentru tineri care nu constituie neapărat o familie. Potrivit Gabrielei Firea, aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, grădiniței, creșei sau pentru evenimente personale, precum nunți sau botezuri.
Beneficiarii vor fi tineri cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

Că e ceva smart, am priceput. Dar parcă e prea smart! Sunt lucruri pe care statul le poate susține iar România nu e unicat în lume în această privință. Dar ca să-ți faci nunta, botezul, cumetria sau orice altă paranghelie cu banii statului, parcă e o treabă ce nu se leagă. Dar la de-alde Firea, Ciucă&tot Poștalionul, nu-i nimic aiuristic…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns