Primăria cumpără la supra-preț cărți despre Galați

Distribuie articolul

Dacă nu strălucește în promovarea economică națională sau internațională a Galațiului, Camera de Comerț reușește să dea o mică lovitură financiară în plan local, vânzând o carte la un preț ce depășește de cel puțin zece ori costurile de tipărire. Cumpărătorul dispus să plătească nu e unul străin sau măcar din alt județ, ci din imediata apropiere: Primăria Galați.

”Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați vă oferă posibilitatea de a achiziționa « Topul Firmelor din județul Galați – 2018 ». Lucrarea cuprinde, pe lângă clasamentul pe domenii de activitate al primelor 5 firme gălățene, clasamentele primelor 100 de firme după cifra de afaceri și profit, respectiv prezentarea Județului Galați și a Municipiului Galați”, se arată în anunțul publicat pe sistemul național de licitații.

Reprezentanții administrației publice locale au plătit pentru cele 50 de exemplare nu mai puțin de 5.000 de lei, respectiv 100 de lei/ bucată. O afacere bună pentru Camera de Comerț, dacă ținem cont de faptul că în mod normal i-a costat de zece ori mai puțin. Astfel, conform ofertei făcute pe calculatorul de preț al tipografiei www.editare-carte.ro, ar fi achitat 548 de lei, cu tot cu TVA, pentru 50 de exemplare de 200 de pagini fiecare.


Distribuie articolul

You May Also Like