Primăria „cinstește” în bătaie de joc memoria eroilor căzuți la datorie

Distribuie articolul

O stradă din Galați va purta numele unui militar căzut la datorie în Afganistan. Inițiativa privind denumirea arterei rutiere cu numele sublocotenentului post-mortem Claudiu Marius Covrig aparține primarului Ionuț Pucheanu, iar Consiliului Local îi revine misiunea de a vota hotărârea cu pricina, în ședința de joi, 22 iunie 2017.

Până aici, demersul municipalității este lăudabil, dacă scoatem din ecuație fix strada care va purta numele eroului căzut la datorie în Afganistan. Pentru că artera de circulație, cum pompos este denumită pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local, este un simulacru de stradă, vai de capul ei, situată în mijlocul a nicăieri, cam pe unde se agață harta Galațiului în cui, adică undeva între Calea Smârdan și un drum de exploatare, după cum ne-au explicat reprezentanții Primăriei. După amplasare, e greu de crezut că așa zisa arteră de circulație, care urmează să poarte numele militarului ce a făcut sacrificiul suprem pentru țară, beneficiază de binefacerile civilizației, cum ar fi asfalt, trotuare, canalizare, apă curentă sau iluminat public.

Subofițerul Claudiu Marius Covrig, din cadrul Batalionului 300 Infanterie ”Sf. Apostol Andrei” Galați, și-a pierdut viața pe 13 iunie 2008, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kabul-Qalat din Afganistan, când transportul blindat în care se afla a fost atacat de forțele insurgente talibane. Covrig a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și a fost decorat cu Ordinul ”Steaua României”, în grad de Cavaler pentru militari, cu însemne de război.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns