Premieră la Combinatul Siderurgic Galați l. O femeie a fost numită Director General

Distribuie articolul

Combinatul Siderurgic de la Galați are, pentru prima dată în istoria sa de peste jumătate de secol, o femeie director general.

„LIBERTY Steel Group a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcția de Director General al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galați. Aida – care lucrează în Combinat de 20 de ani – este prima femeie care vine la conducerea unității în cei 55 de ani de istorie a unității. Ea este și prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. Aida va avea și responsabilități de conducere a LIBERTY Skopje, o unitate din Macedonia de Nord”, informează Liberty Group.

Aida, care a fost anterior Director Financiar al Combinatului și membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018, s-a alăturat companiei în 2001. Inițial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare și analiză. Este absolventă a Facultății de Administrare Economică și Afaceri a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit Manager General Interimar în februarie 2021, este desemnat Director Executiv al LIBERTY Galați. Din această poziție, Prasanta va continua să lucreze îndeaproape cu Aida pentru a conduce operațiunile, proiectele și aspectele tehnice ale activității de producție a

Combinatului și pentru a continua proiecte-cheie de dezvoltare strategică, precum cuptoarele cu arc electric, instalația de reducere directă a fierului și mini-laminorul de benzi la cald integrat un cuptor cu descărcare în arc electric.

Funcția de director general a Combinatului Siderurgic din Galați era vacantă din ianuarie 2021, când fostul director, Bogdan Grecu, a fost obligat să demisioneze, după ce a fost pus sub acuzare de DNA, într-un dosar de corupție, în care mai este inculpat fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns