Prelungirea bulevardului Dunărea va scurta drumul șoferilor cu drept de vot din Galați

Distribuie articolul

Rămâne cum am stabilit: prelungirea bulevardului Dunărea ar putea fi gata fix în mijlocul anului electoral. Recent am aflat că Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor, confirmând gurile rele care spuneau că proiectul va fi folosit pe post de mare realizare în campania electorală. Așa s-ar explica indiferența cu care autoritățile locale au tratat proiectul privind realizarea unui drum între Turnul de Televiziune și Bulevardul Dunărea, prin curtea fostului sediu al Poliției de Frontieră.

Deși în ultima perioadă a obținut proiecte europene de ordinul milioanelor de euro pentru reabilitarea axelor orașului Galați, Primăria nu a putut termina o bucată de drum de doar 600 de metri fără o explicație solidă. Cârcotașii au spus că lucrarea a fost întârziată cu bună știință ca să folosească pe post de momeală electorală pentru gălățenii care anul viitor vor merge la urne. Iar ultimele întâmplări par să le dea dreptate cârcotașilor. Recent, o asociere de firme a câștigat, la licitație, contractul de peste patru milioane de lei pentru realizarea drumului, iar Primăria s-a grăbit să dea ordinul de începere a lucrărilor.

Termenul de finalizare a lucrării este anul viitor când sunt alegeri locale și parlamentare. Despre legătura dintre Bulevardul Marea Unire/strada Stadionului și Bulevardul Dunărea se vorbește de mulți ani. La începutul actualului mandat, Primăria a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale drumului, dar nu a dat ordinul de deschidere a șantierului.

Între timp, firma care câștigase licitația s-a retras. De atunci, reprezentanții municipalității au dat vina pe birocrație spunând că așteaptă un aviz de la Ministerul de Interne pentru a construi drumul prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră.

Specialiștii ministerului, însă, au explicat de fiecare dată când au fost întrebați că, în acest caz, nu trebuie să elibereze nici o autorizație și că Primăria Galați poate demara lucrările când poftește. Cert este că în zonă nu s-a întâmplat nimic. Din schițe știm că artera rutieră care va face legătura între faleza superioară și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens. Excepție face zona din curtea Poliției de Frontieră: din lipsă de spațiu, acolo va fi o singură bandă pe sens.

În total, drumul va avea circa 620 de metri și va scurta actuala legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape patru kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like