Pregătim generații performante pentru viață! Cătălin Moroșan – candidat PNL pentru Consiliul Județean Galați

Distribuie articolul

Am stat în timp în fața multor personalități purtând dialoguri interesante, de complezenţă sau tâmpite.


La unii era vorba doar de interesul de a citi lumea despre ei, pentru alții o apariție editorială era echivalentul existenţei lor pe această planetă. Mai era o categorie, minoritară ce-i drept, a unora pentru care dialogul liber era corvoada naibii.

Greu am găsit parteneri de dialog cu care sa fiu pe aceeași frecvență. Prin 1999, doar Ion Rațiu se poate înscrie ușor în această categorie și cel cu care am stat de vorbă zilele trecute.
Mai „scelerat’’ din fire cum sunt, cel puțin așa au scris recent unii binevoitori pe care doar Minimax sau Disney Channel îi va consemna în anale, mi-am propus un dialog cu Cătălin Moroșan, cunoscut mai ales pentru aparițiile sale de succes în ringul luptelor.

Mi-am cântărit cu grijă adversarul, nu de alta dar chiar n-aveam chef să-mi articuleze vreo smetie unidirecțională.
Cât a sorbit din două cafele – i-am oferit-o și pe-a mea nefiind consumator de licori braziliene – am stat la taifasuri politice și chiar am constatat că avem o chimie comună. E chiar un tip mișto, plăcut la dialog și haios prin condescendență.

Candidăm ? Bineînțeles, îmi răspunde sigur pe el. „Mă leagă o prietenie veche de George Stângă încă de când eram pe la tineretul național liberal și participam amândoi la școlile de vară. Am doua mandate de consilier județean la Iași, și spun eu că experiența cu care m-am pricopsit acolo mi-a prins bine.

Proiectul meu de suflet „Educație prin sport” sunt convins că va fi promovat cu succes în tot județul Galați , deocamdată.
Îmi doresc dezvoltarea sportului de masă pentru toți copiii pentru că, nu-i așa , încă de la o vârsta fragedă sportul îi face pe micuți responsabili, disciplinați , competitivi și e mare lucru ca pentru viață sa fie învățați cu victoriile dar și cu înfrângerile. Pentru cei ce nu știu, marile societăți dezvoltate – Germania, Olanda, Spania, Japonia ca să amintesc doar câteva, aplică de ani buni, cu succes, tot ceea ce înseamnă sport în masa.

Îmi doresc ca în fiecare comună gălățeană să avem câte un club sportiv școlar care să fie sub autoritatea Primăriei, finanțarea să vină de la Consiliul Județean iar Ministerul Tineretului si Sportului prin DJTS să se ocupe de agenda competițională.

Avem în vedere și optimizarea sau aducerea la standarde civilizate a bazelor sportive din județ, parte dintre ele arătând deplorabil .
În contextul în care alegerile vor fi adjudecate de PNL avem în vedere implementarea acestui proiect la nivel național ceea ce va fi un câștig enorm pentru copii, părinți, pentru noi toți.

Un alt proiect, de data asta aplicabil mai ales în mediul urban ar fi ca în fiecare săptămână, de vineri, după terminarea orelor de curs până duminică seara, porțile terenurilor de sport din școli și licee să fie deschise pentru toți copiii doritori de sport. Acolo unde nu sunt terenuri private – sub supravegherea personalului de pază, copiii vor avea acces neîngrădit să facă sport. Alimentația nesănătoasă și dependența exagerată de tehnologia inteligentă sunt factorii importanți care i-au îndepărtat pe copii de sport iar noi avem menirea si obligația totodată să îi readucem pe cei mici într-o zonă sănătoasă din toate punctele de vedere.”

Da. Chiar m-a convins. Absolvent de istorie, cu master pe Geopolitică și finalizarea cursurilor Colegiului Suprem de Apărare, Cătălin Moroșan va intra cu siguranță în Consiliul Județean pentru a implementa cel puțin aceste două proiecte ambițioase.

Până acum, la Galați, atât în rural cât și în urban, sănătatea copiilor, aplecarea spre competitivitate și performanță nu am reperat-o.
Cei ce s-au perindat vremelnic prin administraţia publică locală au avut alte virtuți – de interese politice, de imagine sau alte parandărături…

Nu aș fi vrut să închei fără să remarc poziționarea eronată a unora față de Cătălin Moroșan în ceea ce privește candidatura de la Galați.

Dragilor, ce-i aia e al nostru, al vostru, e de-aici, e de dincolo? Trăiți în acest secol? Sigur? Să ne alintăm prin alte veacuri…


Distribuie articolul

You May Also Like