Prăpăd la Brăila: pesta porcină a fost confirmată într-o fermă cu zeci de mii de porci din județ

Distribuie articolul

Pesta porcină africană face prăpăd în județul Brăila. După ce a omorât circa 25.000 de porci din mici gospodării rurale și din orașele Brăila și Însurăței, virusul a lovit acolo unde lumea se temea cel mai mult: în una dintre cele mai mari ferme de porci din județ. Este vorba despre Complexul de porci de la Tichilești care are aproximativ 35.000 de animale. Conform procedurilor, toți porcii din fermă vor fi eutanasiați.

Joi, 23 august, autoritățile brăilene s-au adunat în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență ca să stabilească ce-i de făcut cu pesta porcină care pare a fi scăpată de sub control. Prima măsura va fi eutanasierea animalelor din fermă, operațiune care ar trebui să înceapă vineri.

„În fermă sunt 35.000 de porci, ca mărime este a doua din județ. Vom eutanasia toți porcii, vineri începe operațiunea. Fiind o locație închisă nu avem ce măsuri speciale să luăm. În județ vom păstra măsurile luate de mai mult timp, filtre, puncte de dezinfecție”, a spus directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Până acum, în județul Brăila, specialiștii au confirmat 26 de focare ale pestei porcine africane, iar veterinarii au eutanasiat circa 25.000 de porci.


Distribuie articolul

You May Also Like