Prăpăd în orașul Galați. Ploaia torențială a inundat numeroase zone ale orașului, iar grindina a rupt zeci de copaci.

Distribuie articolul

A fost prăpăd în orașul Galați. Ploaia torențială de miercuri a inundat numeroase zone ale orașului, iar grindina a rupt zeci de copaci. Autoritățile au mobilizat zeci de echipe de intervenție.

Sistemul de canalizare nu a făcut față și numeroase străzi s-au umplut cu apă. În aproximativ două ore (19.00 – 20.40), la 112 au fost primite peste 200 de solicitări de ajutor. Specialiștii spun că au fost 80 de litri de apă pe metrul pătrat în timpul furtunii. Au fost inundate peste 30 de străzi și 135 de gospodării, o casă a fost avariată, iar alte șase case și un subsol s-au umplut cu apă. La 112 au fost raportate patru autoturisme avariate din cauza copacilor căzuți.

„Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru evacuarea apei cu 7 autospeciale, 9 motopompe transportabile și 2 motopompe de mare capacitate, cu un debit de 1,3.mc/minut. De asemenea, cele 3 pompe de la Stația 13 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră, rămân pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați pe parcursul nopții.

Echipele Primăriei și ale ISU au acționat fără întrerupere cu motopompe și cu utilaje. Probleme au fost și lângă Galați: localitățile Fântânele și Smârdan au rămas fără energie electrică.

Ploaie torențială a fost și la Brăila. Acolo pompierii au intervenit toată noaptea pentru a scoate apa din curți. Au fost inundate 22 gospodării din cartierele Vidin, Chercea și Lacu Dulce. Pompierii au folosit șase motopompe. Pagubele sunt însemnate, precizează autoritățile.

Foto: Facebook Grupul Soferilor Din Galati


Distribuie articolul

You May Also Like