Pompierii brăileni caută două adolescente care s-ar fi înecat în Dunăre. În ajutorul salvatorilor au fost chemați scafandrii din Constanța

Distribuie articolul

Pompierii brăileni caută două fete de 16 ani și de 19 ani care s-ar fi înecat în Dunăre, pe o plajă neamenajată din apropierea municipiului Brăila. Incidentul s-a produs marți, 21 august, în jurul orei 17.00 iar salvatorii au intervenit cu o barcă până la lăsarea întunericului. Operațiunea va fi reluată miercuri.

Operațiunea de căutare se desfășoară în locul cunoscut de localnici drept Plaja Lipovenească. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri și de la Ambulanță. Se pare că adolescentele au intrat în apă și apoi nu au mai fost văzute de persoanele care se aflau în apropiere, martorii anunțând incidentul la numărul unic de urgență 112.

Reprezentanții ISU au anunțat că operațiunea de salvare și de căutare se întrerupe pe parcursul nopții. Aceasta va fi reluată miercuri dimineață, când în ajutor va veni și o echipă de scafandri de la ISU Constanța. Intervenția sub apă este dificilă din cauza reliefului de pe fundul Dunării, a vizibilității reduse și a curenților puternici. Pe plaja neamenajată de pe malul Dunării s-au petrecut numeroase tragedii din cauza condițiilor dificile.


Distribuie articolul

You May Also Like