Poliția locală în acțiune! Avertismente pentru leuștean și ștevie…

Distribuie articolul


Ieri, pe la amiază, polițiștii locali au descins în zona „Siretul” din Țiglina III și păreau a fi puși pe treabă.


Apare un puști „suedez” și anunță panicat că vine „Garda”. Moșnegii care-și fac veacul în zonă la o „tablă” sau la o „cinzeacă” la bodega alăturată care-și caută masca, care-și strânge jucăriile, iar alții cu apetit pentru circul ce stă să vină, rânjeau nervoși.


De după colț, apare o…burtă și după vreo două minute și proprietarul ei, cu uniformă cu tot. Omu’, din categoria 55+, le liniștește pe băbuțele de negustoreau ridichi, ștevie și ceva pătrunjel că azi vor scăpa doar cu avertisment nu înainte de a rosti neaoșul „Dar să nu se mai întâmple!”. Și-au luat avertismentele rozalii după care fiecare și-a văzut de treabă.

Babele cu negustoreala, polițiștii locali cu plecatul spre o altă piață ori zonă comercială.
Foarte adevărat e că la acea oră, ca de altfel mai mereu, hala amenajată era aproape fără comercianți. Ca să scape de plata închirierii unei tarabe, băbuțele respective, preferă bordura sau după caz, proximitatea marketului unde nu-i așa, problema vadului e rezolvată.


Lângă cele trei-patru băbuțe cu verdețuri, la doi-trei metri, se comercializau flori, ghivece și alte tandrețuri. Se știe bine cine se ocupă cu așa marfă, personaje din categoria naționalităților conlocuitoare, cum se spunea pe vremuri. Numai că polițistul local, ăla cu burta la două minute, probabil mare iubitor de pistil&clorofilă, le-a avertizat doar pe băbuțele cu ștevia, asta spre amuzamentul florăreselor.


Acum, na, fiecare cu norocul lui, cu ghișeftul din dotare și cu burta aferentă…


Distribuie articolul

You May Also Like