Ploaie de amenzi date UAT- urilor de către Garda de Mediu

Distribuie articolul

Inspectorii Comisariatului Județean Galați a Gărzii Naționale de Mediu au aplicat numai în primele patru luni ale anului în curs amenzi ce totalizează 719 000 lei. Ponderea acestei sume o reprezintă sancțiunile date unităților administrativ teritoriale. Între primăriile sancționate se numără Pechea (30 000 lei) , Nicorești (15 000 lei) , Frumușița (15 000 lei) , Cuca (10 000 lei) , Scânteiești (15 000 lei) și Băneasa (10 000 lei).

Amenzile respective s-au aplicat pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere, a deșeurilor reciclabile sau o resturilor vegetale. De asemenea, s-au constatat o serie de blocaje a cursurilor mici  de apă din cauza resturilor de deșeuri aruncate de localnici. Mai norocoși au fost cei din Barcea și Slobozia Conachi care au scăpat doar cu avertismente dar cu obligativitatea de a remedia într-un interval de timp cât mai scurt deficiențele constatate.

Au fost  sancționate contravențional și trei persoane juridice – administratorul  unei ferme de porci din Munteni – (o amendă record de 50 000 lei) pentru că aceasta funcționa fără autorizație integrată de mediu și o societate care avea ca obiect de activitate service & spălătorie auto din Cudalbi – a primit 10 000 lei și suspendarea activității pentru același motiv.  De asemenea, în satul Hanu Conachi din comuna Fundeni, un agent economic s-a ales cu o sancțiune în cuantum de 22 500 lei pentru că executa operațiuni de vopsitorie pe domeniul public.

Comisarul Șef de la Inspectoratul Județean Galați a Gărzii Naționale de Mediu, Marian Mocanu ne-a declarat că aceste sancțiuni vor fi urmate de verificarea remedierilor constatate.


Distribuie articolul

You May Also Like