Pistă pentru bicicliști prin PNRR, la Umbrărești

Distribuie articolul

În urma solicitării mai multor locuitori ai comunei, Primăria din Umbrărești a semnat cererea de finanțare pentru pista destinată bicicliștilor, de-a lungul Drumului Național 25, între localitățile Ivești și Barcea.

Este vorba despre o lucrare ce va demara spre finalul toamnei, obținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Primarul comunei Umbrărești, Ionel Stratulat ne-a declarat că lucrarea va fi scoasă la licitație cel târziu luna viitoare costul total al acesteia fiind de aproximativ două milioane lei, bani exclusiv europeni.

Pe lângă această pistă pentru bicicliști, în cadrul aceluiași proiect se are in vedere și montarea, în zona Pieței de gross, a două instalații de încărcare cu energie electrică pentru autovehicule.

” Este o lucrare solicitată de locuitorii comunei. De-a lungul DN 25, pe unul dintre trotuare vom avea această pistă pentru bicicliști pe toată distanta de 4,2 km cât ține Umbrăreștiul. Oamenii au văzut pistă pentru bicicliști în alte localități, unele chiar învecinate, și au solicitat pe bună dreptate ca și aici să avem această facilitate. Mai mult decât atât, deținătorii de mașini electrice vor avea unde să încarce și pe raza comunei noastre, in zona Pieței de Gross, unde vor fi amplasate două stații. Nu avem co-finanțare de la bugetul local, proiectul urmând a fi finalizat în totalitate cu fonduri europene”, a mai spus primarul comunei Umbrărești, Ionel Stratulat.


Distribuie articolul

You May Also Like