Amenzi de peste un milion de lei pentru gălățenii care „s-au jucat cu focul”

Distribuie articolul

Nu mai puțin de 7.535 de evenimente, produse de la începutul anului și până luna aceasta, au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private a specialiștilor pentru situaţii de urgenţă. ISU Galați transmite că, în medie, s-au produs aproximativ 28 de evenimente nedorite pe zi.

Totodată, în perioada menționată au fost planificate şi desfăşurate și 1.075 controale de fond sau tematice, prin acţiune sau individuale la:

• 40 obiective de investiţii

• 35 localităţi

• 614 operatori economici

• 344 instituţii

Pe timpul acestor controale au fost constatate 3.080 deficienţe, cauze generatoare de incendii cât şi alte încălcări de la norme în domeniul situaţiilor de

urgenţă, fiind înlăturate operativ 385 dintre acestea.

Urmare a controalelor executate, inspectorii au aplicat un număr de 2.401 avertismente şi un număr de 291 amenzi în cuantum de 1.105.100 lei.

Mai trebuie adăugat că, urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate în decursul anului, reprezentanți ai ISU Galați au participat în cadrul comisiei mixte de constatare și evaluare a pagubelor înregistrate pe raza mai multor unități administrative.

În același timp, personalul inspecțiilor de prevenire a soluţionat 41 sesizări şi reclamaţii ale cetăţenilor, activitatea de rezolvare desfăşurându-se corespunzător, în termenele legale, cu răspundere şi obiectivitate.

Pe timpul manifestării situațiilor de urgență, ca urmare a monitorizării şi evaluării permanente a tipurilor de risc s-au executat și următoarele acțiuni:

– s-au transmis comitetelor locale pentru situații de urgență măsurile necesar a fi întreprinse pe perioada de valabilitate a codurilor;

– s-au executat misiuni pentru evacuarea apei din curți, grădini și străzile inundate;

– s-au executat misiuni de deblocare a căilor de comunicații rutiere de copacii rupți pe perioada manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase.

– s-au transmis atenționările/avertizările meteorologice/hidrologice la comitetele locale pentru situații de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like