Nu se mai depun cereri pentru subvenția la motorină în sectorul cereale

Distribuie articolul

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că săptămâna trecută s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase.

Potențialii beneficiari din raza teritorială a Centrelor APIA au depus aferent anului 2022, 200.611 cereri unice de plată, de solicitare, cu o valoare totală de 275,4 milioane lei.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023.

Sprijinului excepţional se acordă sub formă de grant, considerându-se că acesta reprezintă o valoare aferentă unei cantităţi unitare de 78 litri/ha de motorină şi că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulţirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Cuantumul este de 2 lei/litru de motorină pentru cantitatea totală de 152.458.321,08 litri de motorină corespunzătoare culturilor de porumb/orz/floarea–soarelui/rapiță.

Legislația aferentă acestor plăți este cuprinsă în H.G. nr. 845/2023, privind acordarea unui sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase.


Distribuie articolul

You May Also Like