Peste 50 de mii de hectare agricole, contractate pentru 2024, vor fi irigate în Terasa Covurluiului

Distribuie articolul

Zilele trecute, Sorin Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați, a anunțat că sumele alocate fermierilor gălățeni care au avut cheltuieli semnificative cu energia electrică aferentă consumului cu stațiile de punere sub presiune (SPP) și echipamentele de irigații, vor fi decontate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, până la finalul acestei luni.

Pasul următor, potrivit oficialului ANIF, este depistarea, împreună cu fermierii gălățeni, a eventualelor probleme care ar îngreuna viitoarea campanie de irigații din acest an.

În acest sens, directorul filialei locale ANIF s-a întânit cu Adrian Dima, președintele FOUAI Câmpia Covurlui, și împreună au punctat detalii premergătoare acestei campanii. FOUAI Câmpia Covurlui este una dintre cele mai mari federații din țară, care are ca obiectiv asigurarea irigațiilor necesare culturilor fermierilor, membri ai acestei asocieri.

”Atât FOUAI-ul cât și ANIF-ul corelează lucrările de întreținere și reparații precum și investițiile în infrastructură astfel încât să poată asigura apa pentru irigații pentru cele 52.800 de ha contractate în acest an în Terasa Covurluiului”, a declarat Sorin Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați, cu ocazia acestei întlniri de lucru.


Distribuie articolul

You May Also Like