Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze noul guvern

Distribuie articolul


Nicolae Ciucă, propunerea de premier a alianței PNL-PSD-UDMR, a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, să formeze următorul guvern.


Anunțul a fost făcut luni de Klaus Iohannis.
„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamenului României pentru votul de încredere”, a declarat președintele Iohannis.


Șeful statului a explicat că l-a numit pe liberalul Ciucă deoarece a constatat că se bazează pe o majoritate solidă în Parlament.


„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat și în acest format am avut o discuție pe care o consider foarte bună”, a spus Klaus Iohannis.


Nicolae Ciucă a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale. Noii aliați vor ca guvernul să primească votul în Parlament joi.


Distribuie articolul

You May Also Like