Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze noul guvern

Distribuie articolul


Nicolae Ciucă, propunerea de premier a alianței PNL-PSD-UDMR, a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, să formeze următorul guvern.


Anunțul a fost făcut luni de Klaus Iohannis.
„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamenului României pentru votul de încredere”, a declarat președintele Iohannis.


Șeful statului a explicat că l-a numit pe liberalul Ciucă deoarece a constatat că se bazează pe o majoritate solidă în Parlament.


„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat și în acest format am avut o discuție pe care o consider foarte bună”, a spus Klaus Iohannis.


Nicolae Ciucă a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale. Noii aliați vor ca guvernul să primească votul în Parlament joi.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns