Pesta porcină invadează județul Galati. Sute de porci uciși

Distribuie articolul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat Planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariției focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Slobozia Corni (comuna Ghidigeni).

S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate; interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.

În Baza Națională de Date, la Slobozia Corni sunt înregistrate 92 de curți cu un efectiv de 354 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineață.

Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social și economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

SURSA: Prefectura Județului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like