Pesta porcină a ajuns subiect de cafteală politică în județul Galați. Un liberal susține că este acuzat de primarul PSD că a adus virusul în sat

Distribuie articolul

Șoriciul plin de pestă porcină a ajuns în troaca politică. De pe Facebook am aflat că primarul social democrat al comunei Munteni povestește pe ulițe că pesta porcină a fost adusă în sat de un lider liberal. Cel puțin asta spune liberalul care ar fi fost acuzat de rele „porcine” de primarul Dănuț Oprea.

Joi, 8 august, autoritățile județene au confirmat prezența virusului pestei porcine într-o gospodărie din Munteni. Ca măsură preventivă, specialiștii au decis să eutanasieze toți porcii din gospodărie (38 de porci), dar nu este exclus ca în cazul apariției unor noi cazuri de îmbolnăvire, să se ia măsura eutanasierii tuturor porcilor din localitate. Subiectul a devenit breaking news în sat, dar și motiv de cafteală politică. Unul din reprezentanții PNL a dezvăluit pe Facebook că primarul povestește pe ulițe că pesta a fost adusă în sat intenționat, de liberalul cel rău.

„DISPERAREA PRIMARULUI COMUNEI MUNTENI ATINGE ABSURDUL! Încă de ieri, „bunul” nostru primar, prin apropiații dumnealui propagă în comună diverse zvonuri prin care dorește să își acopere neputința de a proteja gospodăriile comunei noastre de pesta porcină.  Aceștia au început să MINTĂ locuitorii din Munteni spunând că eu, Adrian Pirvu, aș fi sunat la 112 pentru a sesiza apariția pestei în localitate și că aș fi sesizat DSV că am găsit un porc mort în comună! NIMIC MAI NEADEVĂRAT! Primarul comunei Munteni este disperat că va pierde alegerile, oamenii convingându-se că nu este în stare de nimic, manipulează și dezinformează în cel mai josnic mod! Este un moment greu pentru comunitatea noastră, dar, din păcate nu avem un primar și o conducere capabile să ne protejeze de astfel de necazuri. Sunt convins că vom trece cu voia lui Dumnezeu și peste asta” a scris, pe FB, liberalul Adrian Sorin Pîrvu.

Autorul postării confirmă că primarul umblă prin sat cu pesta vopsită.

„Mi-au spus cel puțin 10 persoane că primarul și oamenii lor merg prin sat și împrăștie zvonul că aș fi adus eu în localitate un porc cu pesta porcină. Prostie mai mare nu am auzit. Părinții mei au doi porci, printre care este o scroafă gestantă. Gospodăria în care a apărut pesta este foarte aproape de casa părinților mei, iar primarul le zice oamenilor că eu am adus pesta în sat ca să îmi omor porcii? Asta poate face primarul comunei Munteni, să spună tâmpenii, să manipuleze, să mintă în cel mai josnic mod. El este disperat că va pierde alegerile, oamenii s-au convins că nu este în stare de nimic”, a declarat Adrian Sorin Pîrvu.

Primarul Dănuț Oprea nu a putut fi contactat.


Distribuie articolul

You May Also Like