Crapă pietrele de… căldură. La Galați ne apropiem de 40 de grade Celsius

Distribuie articolul

Vin vești proaste de la meteorologii. Deși afară este cald ca într-un cuptor, specialiștii anunță că în următoarele zile temperaturile vor fi în creștere. Joi, 3 august, maxima diurnă se oprește la 34 de grade Celsius dar vineri, 4 august, și sâmbătă, 5 august, se poate ajunge până la 39 de grade. Asta în conformitate cu un cod portocaliu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat valabil vineri și sâmbătă în centrul, sudul și estul țării, inclusiv la Galați și la Brăila.

„În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile specifice perioadei. Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării”, se spune în comunicatul Administrației Naționale de Meteorologie.

Vă vine sau nu să credeți, în partea de vest a țării situația este mai rea. Acolo meteorologii au instituit cod roșu de caniculă ceea ce înseamnă depășiri mari ale indicelui temperatură-umezeală și temperaturi de 42 grade Celsius, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

La Galați sunt deschise puncte de prim-ajutor în caz de caniculă. Este vorba despre opt centre amenajate de primărie în zonele aglomerate ale orașului. Punctele de prim-ajutor funcționează în magazinele Market-Supeco din Micro 39C și Winmarkt Modern, la Kaufland, în micro 40, în magazinele Carrefour de la Potcoava de Aur și din Micro 19, la mall ul de pe bulevardul George Coșbuc și în halele de legume-fructe din Piața Centrală și din Țiglina 1. În cadrul centrelor de prim-ajutor, oamenii beneficiază de apă, aer condiționat și asistență medicală, în caz de nevoie, în intervalul orar critic 11.00 – 16.00.


Distribuie articolul

You May Also Like