Performanță: orașul Galați ar putea avea cele mai scumpe caracatițe auto din țară

Distribuie articolul

Realizările edililor din orașele din vestul țării i-au motivat și pe gălățeni. Nu au făcut proiecte pentru metrou și străzi inteligente, dar și-au propus să aducă la Galați cele mai mișto sisteme de blocare a autoturismelor parcate neregulamentar. Bineînțeles, cele mai moderne mecanisme sunt și cele mai scumpe, pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține.

Reprezentanții societății edilitare Gospodărire Urbană au venit cu ideea să intrăm abrupt în rândul lumii civilizate prin achiziționarea unor caracatițe de parbriz. Pentru că un mecanism costă, cu tot cu soft, câteva mii de euro, cei de la GU încearcă să închirieze aparatele cu care Galațiul le va da peste nas clujenilor, arădenilor, brașovenilor și țimișorenilor. Anunțul a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

„Acord cadru de achiziție publică, de furnizare, prin închiriere, de dispozitive de blocare tip carte/echivalente, prin montare pe parbriz: min. 36 buc./3 luni – max. 2016 buc./18 luni. Valoarea totală estimată: Intervalul între 25.210,08  și 151.260,48. Moneda: RON”, scrie în anunțul publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

În cazul în care găsește o firmă interesată de această tranzacție, reprezentanții societății edilitare vor să închirieze 12 caracatițe de parbriz cu ventuze cu acționare electrică. Acestea acoperă câmpul vizual al șoferului și nu pot fi scoase cu forța, iar deblocarea se face cu un sms trimis după plata amenzii. După ce se va face deblocarea, câmpul vizual se va elibera, dar șoferul nu va putea să vadă locurile de parcare promise de Primărie. Pentru că nu există!


Distribuie articolul

You May Also Like