ISU Galaţi se înnoiește. O autospecială de 180.000 de lei a intrat în dotarea instituției

Distribuie articolul

Începând de joi, 7 decembrie, în dotarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați intră o autospecială care poate interveni în zone izolate, inaccesibile autovehiculelor clasice. Este vorba de un vehicul cu şenile, care a fost  achiziţionat din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Autospeciala, a patra de acest tip din dotarea ISU, a costat 180.000 de lei și va interveni pentru salvarea persoanelor aflate în zone afectate de zăpadă, de inundații și pe teren accidentat. Șenilata are numeroase dotări.

„ Autospeciala de tip 8×8 se poate deplasa pe orice fel de teren și indiferent de condițiile meteo. Are caracteristici de amfibie și este dotată cu GPS, pompă de evacuare a apei, sisteme de autotractare, de protecție la răsturnare și de avertizare optică și acustică. De asemenea, autospeciala are platformă pentru transport și targă pentru răniți. Vehiculul poate transporta patru persoane, are o autonomie de funcționare între 30 și 50 de km și o viteză de depasare de 30 km/h pe uscat și 15 km/h pe apă. Achiziția face parte din programul de dotare și mărire a capacității de intervenție a ISU”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Autospeciala va fi trimisă la Berești pentru a participa la misiunile din zonă. ISU Galați mai are trei vehicule asemănătoare la Tg.Bujor, Tecuci și în municipiul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like