Pensionarii gălățeni vor sărbători Revelionul pe stil vechi la coada de la taxe și impozite

Distribuie articolul

A devenit o tradiție la Galați ca în primele săptămâni ale anului, pensionarii să-și rupă hainele de pe ei la cozile din fața Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei. Oamenii vor să fie primii din galaxie care își onorează obligațiile fiscale către bugetul local. Au și motive: primesc o reducere de 10% iar cu banii lor Primăria le va face borduri mai mari și mai frumoase, sensuri giratorii mai arătoase…

Nu că bordurile nu ar fi necesare, dar când auzi că la Cluj Napoca, Oradea și Timișoara se fac planuri de metrou, îți vine să arunci cu pietre după edili băștinași. Asta nu-i oprește pe pensionari ca în fiecare an să se așeze la cozi în fața sediului Direcției de la Romarta. Cozile se formează pe parcursul nopții, chiar dacă afară ninge, plouă, crapă pietrele de frig sau vine sfârșitul lumii.

Cu siguranță, la fel va fi luni, 8 ianuarie atunci când va reîncepe activitatea în cadrul instituției. De aceea, autoritățile le reamintesc gălățenilor că, în Galați, obligațiile fiscale la bugetul local se pot plăti la cele patru puncte de lucru ale Direcției de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei. Acestea sunt situate pe strada Domnească, în Micro 18 și în Micro 39, pentru persoane fizice, și pe strada Basarabiei, pentru persoane juridice. Contribuabilii își mai pot plăti taxele și impozitele locale on-line, pe ghiseul.ro, folosind parola și id-ul atribuite de organul fiscal. Conform prevederilor Codului Fiscal, obligațiile către bugetul local pot fi plătite cu bonificație până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele și impozitele aferente anului 2018.

Frumos din partea lor, autoritățile nu uită niciodată să le reamintească contribuabililor că s-au deschis ghișeele. Asta chiar dacă taxele și impozitele s-au majorat de la 1 ianuarie. Pe scurt, impozitul pentru un apartament a crescut cu 12,5% iar taxa de habitat s-a majorat cu aproape 30%. De asemenea, s-au dublat impozitele pe terenurile aflate sub garaje, la fel și chiriile pentru spațiile comerciale. Creșterile de taxe și impozite au apărut în condițiile în care Primăria Galați va pierde anul acesta milioane de euro din cauza modificărilor fiscale aprobate de Guvernul Tudose.


Distribuie articolul

You May Also Like