FOTO & VIDEO: Incendiu de proporții în Zona Liberă Galați. Pagube de sute de mii de euro

Distribuie articolul

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică, după amiază, în Zona Liberă Galați. Zeci de anvelope de mari dimensiuni, aflate într-un depozit în aer liber, au luat foc, din cauza vegetației uscate care s-a aprins din cauze necunoscute pentru moment.

Cel puțin 150 de anvelope pentru utilaje miniere, de câte 2,5 tone fiecare, au fost cuprinse de flăcări violente, iar circa 100 au fost salvate din foc. Pentru izolarea și stingerea incendiului au intervenit cinci echipe de la ISU Galați. Proprietarul depozitului cuprins de flăcări, Alecu Mihu, estimează că pagubele se ridică la peste 400.000 de euro.

După lichidarea incendiului, pompierii vor stabili cauza și valoarea totală a pagubelor. Incendiul din Zona Liberă s-a manifestat cu degajare mare de fum. Inspectorii de la Agenția de Mediu Galați susțin că nu s-au înregistrat depășiri mari ale principalilor indicatori de mediu, iar poluarea nu a afectat o zonă locuită.

Șoferii care au trecut spre Vama Galați-Giurgiulești in această după amiază au fost nevoiți să reducă viteza din cauza vizibilității reduse.

Foto și video: ISU Galați

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns