Pensionarii din Galați învătă să comunice pe Facebook, să utilizeze aplicațiile de smartphone și să facă plăți online

Distribuie articolul

Inițiativă inedită la Biblioteca V.A.Urechia din Galați. 10 persoane în vârstă sunt învățate să utilizeze un computer și să navigheze pe internet. Iar asta nu este tot: ca să nu mai fie victimele escrocilor din mediul online și din politică, pensionarii gălățeni care s-au înscris la curs află cum se deschide un cont pe rețelele de socializare, cum se utilizează aplicațiile pe smartphone și cum se fac plățile online.

Acțiunea se desfășoară la Centrul de Formare al Bibliotecii „V.A. Urechia”. Începând de miercuri, 10 aprilie, până pe 16 aprilie, pensionarii vin la biblioteca gălățeană ca la școală, câte opt ore pe zi, ca să afle cu ce se mănâncă un calculator, o aplicație de telefon și o plată online. La cursul organizat la Galați s-au înscris 10 persoane cu vârsta cuprinsă între 58 de ani și 74 de ani.

„În perioada 10-16 aprilie 2019 se desfășoară la Centrul de Formare al Bibliotecii „V.A. Urechia”, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Galați, Cursul pilot de competențe digitale pentru 10 vârstnici în contextul proiectului e-Skills for e-Inclusion în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor publice din România (ANBPR)…

Scopul central al proiectului este standardizarea formării adulților și adecvarea metodelor de instruire la cele mai noi practici educaționale validate de experiența europeană.”(Biblioteca V.A.Urechia)

Cursul de la Biblioteca V.A.Urechia face parte din programul Erasmus al Uniunii Europene. Acțiunea este susținută de organizații din România, Irlanda de Nord, Bulgaria, Spania și Italia.


Distribuie articolul

You May Also Like