Parcul Eminescu își pudrează negul din frunte

Distribuie articolul

A anunțat Primăria Galați că parcul Eminescu va fi reabilitat. Municipalitatea va aloca pentru acest proiect peste 5,7 milioane de lei. Cică, la final, parcul va arăta diferit. Totuși, va exista și o excepție: clădirea, care poartă un nume prea greu pentru lumea ușoară care o frecventează, nu va fi demolată.

Primăria a decis să se apuce de un proiect promis încă de pe vremea lui Marius Stan. Nu-i rău că se face, problema este cum se face. De la primarul Ionuț Pucheanu am aflat că imobilul poreclit de gălățeni Casa Albă nu se dă plecat din mijlocul orașului.

„Este vorba de o hotărâre de instanţă obţinută în urmă cu cinci ani, din păcate avem probleme majore în vederea desfiinţării acelei construcţii. Cu siguranţă vom ajunge în instanţă şi vom vedea ce depinde de noi. Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum se degradează unul dintre cele mai frumoase şi vechi parcuri ale Galaţiului. Vom vedea ce se poate face pentru a scoate acea construcţie din interiorul parcului. S-a construit fără autorizaţie la momentul respectiv, instanţa a obligat Primăria Galaţi să emită actul juridic necesar pentru ca respectiva clădire să aibă autorizaţie de construcţie”, a explicat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Marea reabilitare a parcului se va face cu grijă, în jurul carCasei Albe. Cică lucrarea va începe anul viitor, prin primăvară-vară, și se va încheia 12 luni mai târziu. Proiectul constă în reabilitarea aleilor, a fântânei, a podului și a foișorului. De asemenea, vor fi plantați noi arbori și arbuști, vor fi construite o fântână nouă, grupuri sanitare, coșuri de gunoi și va fi dotat cu cișmele, instalaţie video, panouri informaţionale și rastel pentru biciclete.


Distribuie articolul

You May Also Like