Parcările rezidențiale prind contur. Nu pe asfalt ci în documentele Primăriei și ale Consiliului Local!

Distribuie articolul

Consilierii locali gălățeni au aprobat regulamentul de atribuire și folosire ale locurilor de parcare în parcările de reședință. Asta în timpul ședinței Consiliului Local de joi, 31 august. Este un nou pas în încercarea Primăriei de a închiria locurile de parcare din jurul blocurilor. Rămâne de văzut când se vor încheia procedurile în condițiile în care reprezentanții municipalității nu au terminat inventarierea locurilor de parcare din cartierele orașului.

Până în prezent, spațiile nu au fost marcate decât în câteva zone ale orașului. Conform unui document aprobat anul trecut de Consiliul Local, spațiile de parcare care vor fi închiriate de gălățeni trebuie să fie semnalizate, delimitate și amenajate la cel mult 30 de metri de imobile. Taxa de parcare va fi de 120 de lei pe an iar contractul le va permite chiriașilor să folosească locul zilnic, de luni până duminică, între orele 16.00 și 8.00 dimineața. Cei care vor ocupa în mod abuziv un loc închiriat vor fi amendați de Poliția Locală.

Regulamentul care se va aplica doar în cartierele unde există suficiente parcări, se referă la spațiile din zonele rezidențiale iar locurile vor fi închiriate în baza unui contract anual. În limita spațiului de lângă bloc, fiecare apartament va avea un singur loc de parcare. Acolo unde vor fi mai multe cereri vor fi organizate licitații. Nu vor avea dreptul la un loc de parcare proprietarii de garaje și persoanele care nu au mașină proprietate personală sau în folosință.

 


Distribuie articolul

You May Also Like