Liderul PNL Galați, George Stângă: PSD și ALDE guvernează pe bază de minciună și dezinformare

Distribuie articolul

Discuțiile despre Pilonul II de pensii, scumpirea iminentă a carburanților și legile justiției i-au determinat pe liderii opoziției să reacționeze. Ei arată cu degetul către guvernanții de la PSD-ALDE. Aceștia sunt acuzați că folosesc minciunile și dezinformarea în comunicarea publică. Șeful liberalilor gălățeni, senatorul George Stângă oferă ca exemplu controversele legate de Pilonul II de pensii.

„Prima minciună: atitudinea liniştitoare a guvernanţilor că nu se va umbla la pilonul II de pensii. La nici câteva zile de la aducerea în prim-planul opiniei publice a subiectului aflăm că sunt intenţii serioase din partea Executivului de a umbla la economiile pentru bătrâneţe ale românilor. De fapt, ceea ce vor să facă actualii guvernanţi e să umble la banii noştri de pensie pentru a plăti promisiunile halucinante şi măsurile nesustenabile pe care le-au implementat”, se arată în declarația senatorului George Stângă.

 

De asemenea, liberalul gălățean arată cu degetul către pompa de la Peco. Zilele trecute Guvernul a anunțat că va majora accizele la carburanti ceea ce va duce la o majorare a prețului plătit de șoferi. Guvernanții vorbesc despre o majorare în două etape, pe 15 septembrie și 1 octombrie, cu 16 bani/litru fiecare. Totuși, conform calculelor făcute de specialiști, prin aplicarea noilor accize prețul benzinei și al motorinei va crește cu cel puțin 40 de bani pe litru. Măsura, deloc populară, nu este inclusă în programul de guvernare al alianței PSD-ALDE. Introducerea noilor accize pe carburanți va duce la scumpiri în lanț în toate domeniile economiei.

 

Nu în cele din urmă, președintele PNL Galați vorbește despre legile justiției care zilele trecute au scos din nou oamenii în stradă.

„Reprezentanţii coaliţiei PSD – ALDE susţin cu tărie că reprezentanţii Comisiei Europene au avizat pozitiv modificările propuse de Tudorel Toader. În realitatea, nici vorbă de aşa ceva. Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, se declară surprinsă de materialele de presă potrivit cărora propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost discutate sau chiar sprijinite de Comisia Europeană”, precizează George Stângă.

 

Concluzia liberalilor este că alianța PSD – ALDE îşi construiește guvernarea pe dezinformări şi manipulări în spaţiul public. Reprezentanții puterii speră să acopere incompetenţa guvernamentală prin minciună.


Distribuie articolul

You May Also Like